ukenru
v-italiyi-cherez-strayki-skasuvali-721-aviareysi

В Італії через страйки скасували 721 авіарейси

 • 9983 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. У вівторок через страйк працівників італійського державного авіадиспетчера ENAV по всій країні скасували 721 авіарейс, передає УНН з посиланням на видання Quotidiano.

Одразу декілька профспілок організували протягом дня дві акції - з 13:00 по 17:00 та з 10:00 до 18:00 за місцевим часом. Зокрема "зупинилися" аеропорти Рима, Мілана, Неаполя, Венеції та Болоньї.

За останньою інформацією 721 рейсів скасовані в регіонах Лаціо, Емілія-Романья, Калабрія, Марке, Умбрія, Абруццо, Апулія і Базіліката. Зокрема, в одному лише аеропорту Марконі у Болоньї близько шістдесяти польотів скасовані, і очікується скасування ще близько 200 запланованих рейсів.

Внаслідок страйків, авіакомпанія Ryanair випустила заяву, що скасувала певну кількість рейсів і, запросивши пасажирів перевірити статус свого рейсу на веб-сайті, також закликала їх підписати онлайн-петицію проти страйків диспетчерів.

Це відкрита петиція Keep Europe's Skies Open, запущена асоціацією "Авіалінії для Європи" (A4E), заснованої два роки тому, в якій беруть участь п'ять найбільших європейських компаній Air France KLM, easyJet, Iag, Lufthansa і Ryanair, щоб запобігти скасування подорожей через "невеликі групи профспілок диспетчерів повітряного руху, які через страйки закривають небо Європи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: у Парижі закрили Ейфелеву вежу через страйк

Українські Національні Новини

Новини Світу