v-italii-zaareshtuvaly-vidomoho-falshyvomonetnyka-za-vyhotovlennia-falshyvok-na-11-mln-yevro

В Італії заарештували відомого фальшивомонетника за виготовлення фальшивок на 11 млн євро

 • 11747 переглядiв

У Неаполі затримано фальшивомонетника, відповідального за 27% підроблених євробанкнот у 2023 році. Вилучено 3 млн євро фальшивих купюр, а раніше було продано підробок на 8 млн євро по всій Європі.

В Італії заарештовано відомого фальшивомонетника євро, який виготовив фальшиві купюри на 11 мільйонів євро, повідомили у Європолі 19 серпня, пише УНН.

Фальшивомонетник продав підроблені банкноти на суму 8 мільйонів євро по всій Європі, а в його друкарні в Неаполі вже були готові до відправки фальшиві банкноти на суму 3 мільйони євро

- ідеться у повідомленні Європолу.

Деталі

У день операції, проведеної в Неаполі в Італії 14 серпня, італійські карабінери, як повідомляється, заарештували відомого фальшивомонетника, розібрали його друкарню для підробок та вилучили майже 3 мільйони євро високоякісних підроблених банкнот. 

Затриманий фальшивомонетник, як вважають, несе відповідальність за більш ніж 27% усіх підроблених євробанкнот, виявлених та вилучених із обігу лише у 2023 році. Загальна номінальна вартість цих банкнот оцінюється приблизно 8 мільйонів євро.

Повідомляється, що злочинець влаштував майстерню у власному будинку, сховавши виробниче приміщення за гаражем. 

Розслідування розпочалося ще у 2022 році і з того часу було отримано інформацію від розвідки щонайменше з 10 країн, які повідомили про вилучення одного й того ж типу підроблених єврокупюр, вказали у Європолі.

Італія екстрадувала до України росіянина, підозрюваного в організації схеми викрадення автівок та отримання викупу за них19.08.24, 12:26

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ППО збила 2 крилаті ракети та 2 дрони над Дніпропетровщиною

     • 25287 переглядiв