ukenru
v-ispaniyi-obrali-premyer-ministra

В Іспанії обрали прем'єр-міністра

 • 10343 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Новим прем’єр-міністром Іспанії став голова Соціалістичної партії Педро Санчес. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу парламенту Іспанії.

Офіційно на посаду прем’єра Санчеса призначить король.

"Глава держави, Феліпе VI, відповідальний за призначення нового президента уряду Педро Санчеса" - йдеться у повідомленні на сайті іспанського парламенту.

Як повідомляв УНН, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой розкритикував рішення опозиції вимагати його відставки, звинувативши своїх політичних опонентів в дестабілізації країни та переслідуванні вузько політичних інтересів.

Раніше, правоохоронці Іспанії в Барселоні провели масштабну операцію в зв'язку з незаконним фінансуванням референдуму по незалежності Каталонії 1 жовтня 2017 року. В рамках операції затримано щонайменше 25 осіб.

Нагадаємо, уряд Іспанії не затвердив новий уряд Каталонії, що означає продовження прямого управління Каталонії з Мадрида.

Цей крок став відповіддю іспанського прем'єра Маріано Рахоя на те, що новий глава уряду Каталонії Торра включив до складу каталонського уряду ув'язнених політиків і колишніх чиновників, які перебувають у вигнанні.

Раніше Кім Торра приніс присягу глави уряду Каталонії, уникнувши при цьому згадки про короля і Конституції Іспанії, пообіцявши бути "вірним народу Каталонії".

Українські Національні Новини

Новини Світу