v-irani-ye-sche-odin-gromadyanin-ukrayini-yakogo-treba-zvilniti

В Ірані є ще один громадянин України, якого треба "звільнити"

 • 16270 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Окрім українського моряка Андрія Новічкова, якому в Ірані загрожувала смертна кара і який сьогодні вранці повернувся в Україну, в іранських в’язницях громадян України більше немає. Водночас дипломати активно працюють над тим, щоб допомогти громадянці України, яка вийшла заміж за місцевого і тепер не може розлучитись із ним. Про це УНН розповіли у Посольстві України в Ісламській Республіці Іран.

"У нас є проблема з українською жінкою, яка вийшла заміж за іранського громадянина. За законодавством країни вона є громадянкою Ірану, у неї в сім’ї з чоловіком виникли серйозні непорозуміння і зараз ми багато працюємо над тим, щоб все-таки завершити цей процес щодо їхнього розлучення тут", - розповіли дипломати.

За їхніми словами, здійснити це буде дуже непросто. Водночас вони зазначили, що і у випадку моряка Новічкова було важко повірити в його повернення.

"Думаю, що це буде нашим завданням номер два. А так, ув’язнених українців за наявною у посольства інформацією немає", - відмітили співрозмовники.

У посольстві з міркувань безпеки не стали озвучувати місцезнаходження українки, втім зазначивши, що "вона знаходиться зараз у безпеці".

Як повідомляв УНН, у вересні цього року видання BBC повідомило, що в посольстві України в Тегерані півтора місяця переховується 32-річна українка, яка стверджувала, що втекла від свого чоловіка-іранця через насильство.

Повідомлялось також, що чоловік українки приходив до будівлі посольства, де та переховувалась, і вимагав її повернення, а також здійснив кілька нападів на посольство та автомобіль посла.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У "Нафтогазі" розповіли про результати роботи у 2018 році

     • 11071 переглядiв