ukenru
v-irani-obitsyayut-za-dva-tizhni-vregulyuvati-spravu-iz-zhertvami-katastrofi-mau

В Ірані обіцяють за два тижні "врегулювати" справу із жертвами катастрофи МАУ

 • 11215 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Справу про жертв авіакатастрофи українського літака завершено і буде врегульовано до 19 січня. Про це заявив представник судової системи Ірану Голамхоссейн Есмаїлі, передає УНН із посиланням на іранське інформагентство IRNA.

За словами Есмаїлі, були проведені відповідні дослідження і створені різні робочі групи. За його словами, оскільки Ірану необхідно було декодувати "чорний ящик", він був проаналізований за межами Ірану і у присутності представника Ірану.

Есмаїлі зазначив, що "громадяни, які постраждали у результаті дій США, можуть подати скаргу в іранські суди", згадує агентство.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні стало відомо, що напередодні Нового року Іран передав Україні проект технічного звіту про причини катастрофи пасажирського літака МАУ під Тегераном.

Нагадаємо, рейс PS752 "Тегеран-Київ" (літак Boeing 737-800) "Міжнародних авіаліній України" зазнав аварії незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана вранці 8 січня 2020 року. У результаті авіакатастрофи загинули 176 пасажирів і членів екіпажу, серед яких 11 українців і 63 громадян Канади.

Іранські війська 11 січня минулого року заявили, що український Boeing був збитий випадково, виною став людський фактор: літак пролітав поруч з військовим об'єктом Ірану і був прийнятий за "ворожу ціль", а саме - за крилату ракету. При цьому, в Ірані відзначили, що очікували атаки з боку США, у зв'язку з чим системи ППО країни були приведені у повну бойову готовність.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від Ірану повного визнання провини, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Українські Національні Новини

Політика