v-hur-pidtverdyly-shcho-rosiiskyi-lotchyk-zdav-svoikh-koleh-pislia-udaru-po-okhmatdytu

В ГУР підтвердили, що російський льотчик "здав" своїх колег після удару по "Охматдиту"

 • 19933 переглядiв

Російський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав українській розвідці дані про своїх колег після удару по дитячій лікарні "Охматдит".

В ГУР підтвердили, що російський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав українській розвідці дані про своїх колег після удару по дитячій лікарні "Охматдит". Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, чи після удару ворога по "Охматдиту" дійсно один з російських льотчиків передав дані щодо тих хто здійснює такі удари в ГУР МО, Єрін відповів: "Я на даний час не коментую дану подію, дану інформацію. Єдине, що можу сказати, що інформація, яка була оприлюднена щодо військових злочинців з боку рф, вона дійсно відповідає дійсності".

На уточнююче запитання, чи факт передачі інформації яка зараз є в медіа відповідає дійсності, Єрін повідомив: "Саме так. Інформація про військових злочинців збоку рф, яка була висвітлена щодо цих ударів, вона дійсно відповідає".

Будь-яка інформація про ворога є цінною. Питання в тому, що коли та яким чином вона буде використана – це вже інше питання, але цінність інформації про офіцерів та керівництво ворога вона не підлягає сумніву,

- сказав Єрін відповідаючи на запитання, чи ГУР працює з цією інформацією незалежно від джерел походження.

Контекст

УНН з посиланням на власні джерела повідомляло, що російський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав Головному управлінню розвідки МО України дані про своїх колег після удару по дитячій лікарні "Охматдит". Саме вони постійно обстрілюють українські міста ракетами Х-101.

На сайті компанії Molfar було оприлюднено перелік російських військових, які належать до підрозділів, відповідальних за удар по лікарні "Охматдит", а також персональні дані цих осіб.

Служба безпеки України повідомила, що отримала нові докази, які підтверджують, що росія ударила по "Охматдиту" ракетою Х-101.

Bellingcat випустив розслідування про удар російською X-101 по "Охматдиту". Мережа Х Маска його тепер маркує як небезпечний контент.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Італія планує відновити ядерну енергетику в країні - FT

     • 10924 переглядiв