ukenru
v-groysman-zasobi-zakhistu-u-vugilniy-promislovosti-profinansovano-na-15-20

В.Гройсман: засоби захисту у вугільній промисловості профінансовано на 15-20%

 • 10896 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Потреби забезпечення засобами захисту у вугільній промисловості фінансуються на рівні 15-20%. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook, передає УНН.

"Учора, дізнавшись про аварію на шахті у Львівській області, відразу виїхав на місце. Це наша трагедія, що внаслідок багаторічного недофінансування багатьох важливих сфер життя сьогодні гинуть і страждають люди. Роками і десятиріччями не вкладались належні кошти ані в шахти, ані в дороги, ані в лікарні, ані в об’єкти інфраструктури, ані в соціальну сферу. Але найгірше те, що керівники підприємств і галузей почували себе дуже непогано, але економили на людях: на їх зарплатах, на засобах захисту, на безпеці праці. Як виявилось, потреби забезпечення засобами захисту у вугільній промисловості фінансуються на рівні 15-20%! Мова йде про декілька десятків мільйонів гривень в рік додатково, і я вчора сказав, що особисто обіцяю, що ми це питання вирішимо", - зазначив він.

При цьому він наголосив, що таких питань на сьогодні дуже багато.

"Це великий виклик, тому що неможливо вирішити усі ці хронічні проблеми за місяць чи навіть за рік. Але ми почали це робити", - додав він.

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилетів на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Економіка