ukenru
v-groysman-podyakuvav-niderlandam-za-pidtrimku-rishennya-pro-povernennya-skifskogo-zolota-ukrayini

В.Гройсман подякував Нідерландам за підтримку рішення про повернення "скіфського золота" Україні

 • 7468 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував Нідерландам за прийняте рішення щодо повернення "скіфського золота" в Україну. Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Сьогодні в Амстердамі було прийняте рішення про повернення скіфського золота в Україну. Вдячний Нідерландам за чітку позицію — культурні надбання Криму і сам Крим — це невід’ємна частина незалежної України”, — написав він.

Як повідомляв УНН, 14 грудня Окружний суд Амстердама прийняв рішення, що “скіфське золото” належить Україні і має бути повернуто до Києва.

Нагадаємо, конфлікт навколо експонатів кримських музеїв виник через анексію Криму Російською Федерацію. Саме в цей час експонати перебували на виставці в Амстердамі. Однак після завершення виставки нідерландська сторона, не зважаючи на надані раніше гарантії, заявила про неможливість повернення кримських експонатів Національному музею історії України, який був визначений їх зберігачем, мотивуючи відмову можливими претензіями з боку кримських музеїв.

Українські Національні Новини

Політика