ukenru
v-groysman-doruchiv-uryadovtsyam-opratsyuvati-pitannya-odnorazovoyi-dopomogi-postrazhdalim-maydanivtsyam

В.Гройсман доручив урядовцям опрацювати питання одноразової допомоги постраждалим майданівцям

 • 9397 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів і Міністерству соціальної політики вивчити можливість виплати одноразової допомоги сім'ям загиблих героїв Небесної сотні та загиблих військовослужбовців в зоні АТО з коштів, повернутих до державного бюджету членами злочинного угрупування екс-президента України Віктора Януковича. Про це він заявив в ході засідання КМУ, передає кореспондент УНН.

"Я доручаю Мінфіну, Мінсоцполітики, щоб ми спільно з народними депутатами і бюджетним комітетом, опрацювали і знайшли вирішення цього питання і знайшли його вирішення", - сказав В.Гройсман.

Варто зазначити, в ході засідання Уряду, група народних депутатів-націоналістів звернулися до Прем'єра з проханням, пропорційно розділити більше 152 млн грн з повернутих до держбюджету коштів, які були вкрадені злочинним угрупуванням екс-президента Віктора Януковича, між родинами загиблих героїв Небесної сотні, а також родинам загиблих в ході АТО.

"Питання стоїть одноразової виплати з розрахунку приблизно 47 тис. грн для сім'ї кожного загиблого Небесної сотні - це 106 осіб, а й 3200...загиблих військовослужбовців, добробатів та інших правоохоронних формувань", - пояснив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він пояснив, що ці кошти сплачені членами злочинного угрупування В.Януковича, які дали визначальні покази.

Нагадаємо, бюджетний комітет рекомендуватиме КМУ розподілити кошти організації В.Януковича між родинами героїв Небесної сотні.

Українські Національні Новини

Політика