ukenru
v-efiopiyi-za-pidozroyu-v-prichetnosti-do-vulichnikh-pogromiv-zatrimano-bilshe-70-osib

В Ефіопії за підозрою в причетності до вуличних погромів затримано більше 70 осіб

 • 8010 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Поліція Ефіопії затримала 73 людини за підозрою в причетності до вуличних погромів, які відбулися раніше на цьому тижні в регіоні Амхарці на півночі країни. Про це сьогодні повідомила влада Ефіопії, передає УНН з посиланням на Сіньхуа.

Керівник служби зв'язків з громадськістю Управління поліції міста Гондер М. Вондіму заявив, що в причетності до розкрадання понад 30 житлових будинків, магазинів і офісів в місті підозрюються 73 людини, повідомляє державне інформаційне агентство Ethiopia News Agency.

За словами М. Вондіму, поліція проводить попереднє розслідування, щоб визначити ступінь причетності кожного з підозрюваних до погромів і отримати можливість пред'явити їм звинувачення.

Він додав, що поліція продовжує оцінювати масштаб завданого погромами фінансового збитку і закликає населення утриматися від вчинення подібних діянь.

У розмові з агентством житель міста Гондер повідомив, що погроми, які потрясли місто в понеділок, були спровоковані поразкою місцевого футбольного клубу у фінальному матчі поточного сезону Ефіопською прем'єр-ліги.

Він повідомив, що в даний час ситуація в місті нормалізувалася, хоча в ньому і зберігається деяка прихована напруга.

Як повідомляв УНН, в Ефіопії затримано 300 осіб за підозрою в скоєнні спроби державного перевороту .

Українські Національні Новини

Новини Світу