ukenru
v-dtp-na-zakhidnomu-berezi-zaginulo-7-palestintsiv-3-otrimali-poranennya

В ДТП на Західному березі загинуло 7 палестинців, 3 отримали поранення

 • 13391 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Два автомобілі зіткнулися на вузькій двосмуговій автомагістралі на окупованому Західному березі в четвер, внаслідок чого семеро палестинців загинули і троє отримали поранення. Про це інформує УНН з посиланням на The Times of Israel.

Деталі

Президент Палестини Махмуд Аббас оголосив п'ятницю вдень трауру за жертвами, яких він назвав "мучениками, які намагалися заробити на життя". Тисячі палестинських робітників працюють у єврейських поселеннях на шосе 90, яке проходить через долину річки Йордан.

Ізраїльська служба порятунку Magen David Adom підтвердила сім смертей і повідомила, що троє людей були евакуйовані для лікування, зокрема 18-річний та 20-річний підліток у критичному стані.

Додамо

Ізраїль захопив Західний берег у війні 1967 року і палестинці хочуть, щоб він став основною частиною їхньої майбутньої держави.

Десятки тисяч палестинців працюють в Ізраїлі та ізраїльських поселеннях, де заробітна плата набагато вища, ніж у тих частинах Західного берега, які керуються палестинською владою Аббаса. Економічна нерівність значною мірою пов'язана з 54-річною окупацією Ізраїлем території та обмеженнями, які вона накладає на більш ніж 2,5 мільйона палестинців, які там проживають.

Палестинці та більшість міжнародного співтовариства вважають поселення, в яких проживає майже 700 000 єврейських поселенців, незаконними та перешкодою на шляху врегулювання конфлікту, який тривав кілька десятиліть.

Українські Національні Новини

Новини Світу