ukenru
v-derzhdumi-rf-zaproponuvali-denonsuvati-dogovir-pro-druzhbu-z-ukrayinoyu

В Держдумі РФ запропонували денонсувати "Договір про дружбу" з Україною

 • 15988 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін запропонував денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони один одного, передає УНН з посиланням на РІА Новини.

Так депутат Думи вважає, що договір "односторонньо вигідний" Україні.

"Бо, не обумовлюючи механізмів партнерства, співпраці і дружби, в другій статті договору ми визнаємо територіальні межі України, а вони, відповідно, наші - на момент підписання та ратифікації цього документа. Тобто мова йде про те, що, підписавши цей договір, Росія в 1997-му, а потім під час ратифікації в 1999 році підтвердила, що вона вважає, скажімо, Крим і Севастополь частиною території України", - зазначив Затулін.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною був прийнятий в 1999 році. В кінці 2008 року дія договору була автоматично продовжена на 10 років.

Договір є основоположним документом російсько-українських відносин. Він передбачає стратегічне партнерство двох країн "на основі принципів взаємної поваги, суверенної рівності, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або загрози силою, включаючи економічні та інші способи тиску".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдумі РФ прокоментували інцидент з Російським центром науки в Києві

Українські Національні Новини

Політика