v-britanskiy-rozvidtsi-poyasnili-taktiku-voroga-dlya-spovilnennya-zsu

В британській розвідці пояснили тактику ворога для сповільнення ЗСУ

 • 544773 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Для сповільнення українського контрнаступу окупанти зробили ставку на надмірне мінування територій, проте це не компенсувало головні проблеми російської армії, які полягають у дефіциті артилерійських боєприпасів та перевантаженості підрозділів, йдеться в черговому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Впродовж останніх тижнів росія визначила пріоритети і вдосконалила тактику, спрямовану на уповільнення українських бронетанкових контрнаступальних операцій на півдні України. В основі цього підходу лежить дуже інтенсивне використання  протитанкових мін, зазначають експерти.

На деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що вона, ймовірно, використала набагато більше мін, ніж передбачено її військовою доктриною. Сповільнивши просування українських військ, росія спробувала завдати удару по українській бронетехніці за допомогою безпілотних літальних апаратів, ударних вертольотів та артилерії з одностороннім ураженням.

Хоча росія досягла певного успіху в застосуванні цього підходу на ранніх стадіях українського контрнаступу, її сили продовжують страждати від ключових недоліків, особливо від перевантаженості підрозділів і нестачі артилерійських боєприпасів, зазначають аналітики.

Доповнення

Українські війська проводять контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту, пише Інститут вивчення війни. Сили оборони України за минулий тиждень на сході звільнили 9 кв. км, на півдні - 28,4 кв. км території, повідомила у понеділок заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ просувається повільними темпами, оскільки Україна не хоче марно ризикувати життями військових. Люди - це не ресурс, як для росії, а найбільше багатство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов: "Зараз війна на знищення дорівнює війні за кілометри"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі