v-aziyi-posilyuyutsya-naslidki-zmini-klimatu-vmo

В Азії посилюються наслідки зміни клімату - ВМО

 • 508474 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Екстремальні погодні явища, починаючи від посух та закінчуючи великомасштабними повенями та іншими наслідками зміни клімату, почастішали в Азії та неминуче вплинуть на продовольчу безпеку та екосистеми континенту, повідомила Всесвітня метеорологічна організація, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У звіті, опублікованому в четвер, ВМО повідомила, що Азія була найбільш постраждалим від стихійних лих регіоном світу: минулого року було зареєстровано 81 стихійне лихо, пов'язане з погодою, кліматом та водою, більшість з яких були повенями та штормами.

У ньому йдеться про те, що ці лиха безпосередньо торкнулися понад 50 мільйонів людей і призвели до загибелі понад 5000 осіб.

До них належать повені через рекордні мусонні дощі в Пакистані та танення льодовиків, внаслідок яких загинуло понад 1500 осіб, було затоплено території країни та змито будинки та транспортну інфраструктуру.

Китай, своэю чергою, постраждав від посухи, що позначилося на електропостачанні та наявності води.

У звіті ВМО також наголошується, що більшість льодовиків регіону Високогірної Азії втратили значну масу внаслідок теплих та посушливих умов у 2022 році.

"Це матиме серйозні наслідки для майбутньої продовольчої та водної безпеки та екосистем", - сказав Генеральний секретар ВМО Петтері Таалас.

Нагадаємо

Екстремальна спека цього літа в США та південній Європі була б "практично неможлива" без зміни клімату, згідно з експрес-аналізом World Weather Attribution від учених, які вивчають вплив зміни клімату на екстремальні погодні явища.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 50324 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 100566 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 90990 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 72980 переглядiв

    Новини по темі

    В Азії посилюються наслідки зміни клімату - ВМО

     • 508474 переглядiв