v-avtoshkolakh-mozhna-bude-ne-vivchati-teoriyu-vodinnya-rada-progolosuvala-zakonoproyekt

В автошколах можна буде не вивчати теорію водіння – Рада проголосувала законопроєкт

 • 430880 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Народні депутати у четвер, 13 липня, підтримали у цілому законопроєкт №7354. Документ дозволяє майбутнім водіям самостійно вивчати теоретичну частину, не відвідуючи при цьому автошколу. Про новину повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні Верховна Рада України ухвалила ряд рішень, серед яких у цілому №7354 — дозволили майбутнім водіям самостійно здобувати знання теоретичної частини іспиту на отримання водійського посвідчення. Встановили штрафи для посадовців автошкіл за порушення підготовки водіїв», — написав Стефанчук.

Деталі

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 15 закону «Про дорожній рух» та передбачити, що теоретичну частину іспиту «на права» майбутні водії можуть скласти не відвідуючи заняття в автошколі, а, опанувавши програму самотужки.

Крім цього передбачається запровадження штрафів для посадовців автошкіл за «порушення порядку підготовки та підвищення кваліфікації водіїв в розмірі від 500 до 1 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян із забороною працювати у сфері підготовки водіїв на рік.

Як зазначається у пояснювальній записці, неналежна підготовка водіїв створює загрозу для безпеки дорожнього руху, життя та здоров’я громадян. Водночас з документу не зрозуміло, у який спосіб буде встановлюватися неналежний рівень підготовки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росія побудувала мережу тюрем для українців – Associated Press

     • 369447 переглядiв

    Українська тенісистка виграла Вімблдон

     • 855693 переглядiв