ukenru
v-arabskiy-lizi-zaklikali-do-rozsliduvannya-diy-izrayilyu

В Арабській лізі закликали до розслідування дій Ізраїлю

 • 8827 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Очільник Арабської ліги Ахмед Абуль Гейт напередодні закликав до міжнародного розслідування ймовірних "злочинів", скоєних ізраїльськими силами проти палестинців вздовж кордону з сектором Газа цього тижня. Про це УНН повідомляє з посиланням на AFP.

"Ми закликаємо до міжнародного розслідування скоєних окупацією злочинів, яке заслуговує довіри", - заявив Ахмед Абуль Гейт на екстрено скликаній зустрічі міністрів закордонних справ арабських країн в Каїрі для обговорення ситуації з Ізраїлем.

Палестинці в секторі Газа протестують протягом семи тижнів, щоб повернутися в свої будинки, з яких вони втекли в 1948 році і які згодом стали частиною Ізраїлю.

У понеділок ізраїльські сили вбили 60 палестинців, коли десятки тисяч палестинців зібралися біля кордону, а деякі підійшли до огорожі і спробували прорватися.

Це сталося в той же день, коли Сполучені Штати відкрили своє посольство в Ізраїлі в Єрусалимі. У вівторок були вбиті ще двоє палестинців.

"Ми зіткнулися із серйозною агресією проти міжнародного права і легітимності, що було підтверджено переведенням посольства США в окупаційній державі в Єрусалим", - сказав Ахмед Абуль Гейт.

Нагадаємо, голови МЗС арабських країн вирішили на 17 травня скликати екстрену зустріч щодо ситуації в секторі Газа.

Українські Національні Новини

Новини Світу