ukenru
v-aeroportu-borispil-zatrimali-uchasnitsyu-skhem-po-rozkradannyu-gazu-sap

В аеропорту "Бориспіль" затримали учасницю схем по розкраданню газу – САП

 • 13654 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. В аеропорту "Бориспіль" затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Про це УНН повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Вчора, 25 липня 2019 року в аеропорту "Бориспіль" затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", яка переховувалася від слідства та була оголошена у розшук з серпня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Також детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подано клопотання до суду про застосування стосовно підозрюваної запобіжного заходу.

"Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 КК України", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, детективи НАБУ розпочали досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування" у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП