ukenru
uzakonennya-igromaniyi-zaradi-groshey-v-byudzheti-ye-amoralnim-tserkva

Узаконення ігроманії заради грошей в бюджеті є аморальним - церква

 • 7574 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Якщо в Україні хочуть узаконити азартні ігри заради надходжень грошей в Держбюджет, то це аморально. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив священик Кам'янець-Подільської дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Микола Мишовський.

Він зазначив, що соціальні втрати від легалізації азартних ігор будуть значними і жодне наповнення бюджету не зможе компенсувати їх.

"Проблема ігроманії є більш гострою, аніж алкоголізм. Набагато важче працювати із людьми, що залежні від азартних ігор. Легалізація азартних ігор зробить одних людей – нещасними, а інших – багатими. Саме тому, я виступаю категорично проти цього, адже підтримувати і впроваджувати такі речі – це є аморально. Жодні гроші не компенсують соціальні втрати нашої нації", - сказав він.

Нагадаємо, на підписі у прем’єр-міністра В.Гройсмана знаходиться проект ліцензійних умов для лотерейних операторів, який передбачає легалізацію певних видів азартних ігор. Автором документу є Мінфін, який неодноразово минулого року намагався протягнути легалізацію азартних ігор через Верховну Раду.

Окрім легалізації азарту, проект Мінфіну передбачає монополізацію лотерейного ринку. Монополістом може стати компанія “УНЛ” (“Українська національна лотерея”).

Раніше УНН повідомляв, що на українському ринку державних лотерей працює три компанії: “УНЛ” (Українська національна лотерея), “Патріот” і “М.С.Л.” (Молодьспортлото).

Найбільшим оператором лотерей визнано “М.С.Л.”. Однак “Патріот” і “М.С.Л.” намагаються прибрати з ринку за допомогою санкцій РНБО і згаданих ліцензійних умов Мінфіну.

Проти “М.С.Л.” ввели санкції на підставі листа 7-річної давності самого власника компанії Георгія Ложенка. Тоді “М.С.Л.” запропонував Мінфіну проект фінансування Євро-2012, в якому партнером було зазначено “Альфа-банк”. Банк ніколи не входив в структуру “М.С.Л.”. Єдині фінансові відносини “М.С.Л.” і “Альфа-банк” — це звичайний кредит. Але цей лист влада використала для віднесення компанії до санкційного списку РНБО.

Незважаючи на те, що СБУ відмовилася від своїх претензій до “М.С.Л.”, головного конкурента “УНЛ” все одно залишили під санкціями.

Українські Національні Новини

Суспільство