ukenru
uyefa-zatverdila-rozklad-ligi-natsiy-i-zminila-dati-vidbirnogo-turniru-chs-2022

УЄФА затвердила розклад Ліги націй і змінила дати відбірного турніру ЧС-2022

 • 10170 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У Будапешті відбулося засідання виконавчого комітету УЄФА, членом якого є президент УАФ Андрій Павелко. Було ухвалено ряд важливих для європейського футболу рішень. Зокрема, змінено дати у календарі відбірного турніру ЧС-2022 у європейській зоні та затверджено розклад фінального турніру Ліги націй-2020/2021. Про це інформує сайт УАФ, передає УНН.

"Фінальний турнір Ліги націй УЄФА сезону-2020/2021 буде проведено у жовтні 2021 року: 6—7-го числа пройдуть півфінали, а 10-го — фінал. Три національні асоціації, чиї збірні виступають у групі 1 (Італія, Нідерланди та Польща), заявили про зацікавленість у проведенні вирішального етапу. У матчах "фіналу чотирьох" трофей розіграють переможці груп Ліги А. Наразі у своїх квартетах лідирують Бельгія, Португалія, Іспанія та Італія. Україна у поточному рейтингу Ліги націй посідає восьме місце", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у спеціальному релізі УЄФА повідомила, що під час жеребкування кваліфікації ЧС-2022 у зоні УЄФА, дата й місце якого визначиться пізніше, чотири півфіналісти Ліги націй потраплять до груп із п'ятьма учасниками (таких груп буде п'ять із 10-ти, в інших п'яти групах буде по шість збірних) і, відповідно, у жовтневих турах відбору мундіалю участі не братимуть. Дві команди з п'ятого квінтету у ці дати (8—12 жовтня 2021 року) матимуть можливість провести товариські матчі.

Як писав УНН, за словами президента УАФ Андрія Павелка, під час засідання ВК УЄФА, Україну відзначили за успішне завершення чемпіонатів.

Українські Національні Новини

Спорт