ukenru
uvichnennya-pamyati-zakhisnikiv-ukrayini-zatverdzheno-plan-zakhodiv-do-2025-roku

Увічнення пам’яті захисників України: затверджено план заходів до 2025 року

 • 10336 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Уряд затвердив розпорядження Кабінету міністрів України про увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства у справах ветеранів України.

“Уряд затвердив розроблене Міністерством у справах ветеранів України розпорядження КМУ “Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за словами міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, виконання затвердженого плану сприятиме консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, а також формуванню позитивного образу ветерана.

“Збереження національної пам’яті невід’ємною складовою національно-патріотичного виховання та запорука зміцнення єдності українців”,- додала Лапутіна.

Зазначається, що у 2021 році заплановано початок заходів зі спорудження Українського національного пантеону у місті Києві. Також передбачається проведення заходів зі створення Національного військового меморіального кладовища. Продовжиться робота із впровадження практики патронування могил та військових поховань захисників України військовими частинами, закладами освіти та культури.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 20 січня підтримав проект Стратегії воєнної безпеки України, що передбачає закріплення концепції всеохоплюючої оборони.

Українські Національні Новини

Суспільство