uviaznenyi-krymskyi-zhurnalist-tretii-misiats-zalyshaietsia-bez-likiv-vid-sertsevoi-nedostatnosti

Ув'язнений кримський журналіст третій місяць залишається без ліків від серцевої недостатності

 • 30203 переглядiв

Амет Сулейманов, ув'язнений кримський журналіст, вже три місяці не має життєво важливих ліків для серця після того, як посилка його дружини не була доставлена до його в'язниці в росії. Без цих ліків його здоров'я під загрозою.

Засуджений рф громадянський журналіст із Криму Амет Сулейманов, який страждає на артеріальну та мітральну недостатність серця, вже третій місяць залишається без відповідних ліків – посилку від його дружини з потрібними медикаментами не доставили до в'язниці №2 Володимирської області РФ. Про це повідомило громадське об’єднання "Кримська солідарність", передає УНН.

Як розповіла активістам дружина Сулейманова Ліля Люманова, відразу після того, як стало відомо місцезнаходження її чоловіка, вона зібрала посилку, в якій був запас ліків, шприців та пігулок на два місяці. Але наприкінці листопада Ліля Люманова отримала посилку тому.

"По треку я відстежувала весь шлях цієї посилки. Листоноша намагався передати її в місце призначення, після був звіт про невдале вручення. … Усі ці ліки – це навіть не лікування, а підтримка його (Амета Сулейманова) серця. Мені невідомо, чому посилки не прийняли. І я ще більше переймаюся станом здоров'я Амета, коли дивлюся на препарати, яких він втратив", – цитує Люманову "Кримська солідарність".

За даними Крим.Реалії, про причини відмови у передачі посилки не уточнюється, ФСВП РФ також ситуацію не коментує.

2021 року російський суд засудив Амета Сулейманова до 12 років ув'язнення у "справі Хізб ут-Тахрір".

Сулейманов три роки перебував під домашнім арештом через стан здоров'я. Журналіст страждає від артеріальної та мітральної недостатності серця, йому необхідно терміново зробити операцію із заміни серцевого клапана.

6 квітня цього року Амета Сулейманова взяли під варту та відвезли до ізолятора. За останніми даними адвоката Еміля Курбедінова, Сулейманов зазнає постійних головних і серцевих болів.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі