ukenru
ustanovchi-zbori-radi-z-pitan-svobodi-slova-khochut-provesti-na-pochatku-serpnya

Установчі збори Ради з питань свободи слова хочуть провести на початку серпня

 • 7642 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Установчі збори Ради з питань свободи слова при Президентові України планується провести на початку серпня. Про це повідомила прес-секретар Президента Юлія Мендель у Facebook, передає УНН.

Так, Мендель через технічну проблему попросила всіх, хто з 17 по 19 липня надсилав на поштову скриньку листи з пропозиціями кандидатів до Ради з питань свободи слова при Президентові України та не отримав відповіді, продублювати свої листи.

"Заразом хочемо уточнити, що за логікою цього проекту, до Ради не можуть входити керівники ЗМІ та редакцій через очевидний конфлікт інтересів. Просимо делегувати до Ради також представників від журналістських організацій та професійних об’єднань. Установчі збори Ради планується провести на початку серпня, тож просимо не зволікати з визначенням представника вашої редакції у ній", - написала вона.

Мендель також підкреслила, що до Ради запрошуються представники лише центральних ЗМІ й всеукраїнських організацій та професійних союзів, а регіональні ЗМІ запросили до створення аналогічних консультаційно-дорадчих Рад при ОДА.

Нагадаємо, раніше Офіс Президента України ініціював створення Ради з питань свободи слова.

Українські Національні Новини

Політика