ukenru
usim-24-m-ukrayinskim-moryakam-rosiyskiy-sud-prodovzhiv-aresht-na-tri-misyatsi

Усім 24-м українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці

 • 12527 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Усім 24-м українським військовополоненим морякам, захопленим Росією біля Керченської протоки, Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни утримання під вартою на 3 місяці. Про це повідомив адвокат з команди захисників українців Микола Полозов в Facebook, передає УНН.

Лефортовський райсуд Москви завершив розгляд клопотань СУ ФСБ РФ про продовження строків тримання під вартою стосовно військовополонених українських моряків щодо останньої четвертої групи моряків у складі:

- Роман Мокряк
- Андрій Оприско 
- Володимир Терещенко
- Сергій Цибизов
- Андрій Шевченко

Суд ухвалив рішення продовжити термін утримання під вартою до 24 жовтня 2019 року.

"Таким чином, стосовно 21 військовополоненого українського моряка термін утримання під вартою продовжений до 24 жовтня, а стосовно трьох поранених: Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороки на термін до 26 жовтня 2019 року.

Різниця обумовлена тим, що при первинному обранні запобіжного заходу ще в листопаді минулого року в Криму, суд щодо поранених проходив окремо і пізніше, ніж суд щодо інших військовополонених моряків", - пояснив адвокат.

Він додав, що всі чотири судових засідання проходили за клопотанням прокурорів у закритому режимі.

За словами захисника, жодне клопотання захисту в чотирьох судових засіданнях про залучення копій наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, згідно з яким українські військовополонені моряки повинні бути негайно звільнені, задоволено не було.

Адвокат додав, що всі винесені сьогодні судові рішення щодо продовження строків тримання під вартою військовополоненим українським морякам стороною захисту будуть оскаржені в установлений законом термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над військовополоненими: моряки поділилися своїми емоціями

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика