usi-postavleni-ukrayini-sistemi-mayut-pratsyuvati-yak-slid-gensek-nato-pro-potrebu-u-zapchastinakh-ta-boyepripasakh

"Усі поставлені Україні системи мають працювати, як слід" - Генсек НАТО про потребу у запчастинах та боєприпасах

 • 558762 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Союзники по НАТО націлені на те, щоб рф не контролювала повітряний простір над Україною, продовжуючи постачання передових систем ППО Україні. При цьому важливо забезпечити, щоб усі системи, які Україна вже отримала, могли працювати належним чином. Про це заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг журналістам напередодні Мюнхенській конференції з безпеки, передає УНН.

Цитата

"росія зазнала великих втрат на землі. Бойова техніка, бойові танки, також багато особового складу. У них набагато менше втрат, коли йдеться про авіацію, авіаційні ракети. І тому вкрай важливо домогтися того, щоб росія не здобула перевагу в повітрі, контролювала повітряний простір над Україною. І союзники на це націлені, не в останню чергу продовжуючи постачання передових систем ППО Україні. Почасти йдеться про постачання передових систем, щоб Україна могла захищати та охороняти небо", - сказав Столтенберг.

Деталі

При цьому, зі слів Генсека НАТО, "також дуже важливо забезпечити, щоб усі системи, які Україна вже отримала, могли працювати належним чином".

"Це означає, що існує велика потреба в запасних частинах, в обслуговуванні, у боєприпасах, щоб гарантувати, що поставлені нами системи ППО, у тому числі сучасні передові, можуть працювати належним чином. І це також було одним з меседжів на зустрічі міністрів оборони НАТО цього тижня, що війна в Україні зараз все більше перетворюється на жорстоку війну на виснаження, а війна на виснаження - це війна логістики. Ідеться про постачання, боєприпаси, у тому числі про те, щоб системи ППО працювали, як слід", - наголосив він.

Раніше

Столтенберг зазначав, що союзники по НАТО збільшують виробництво боєприпсів, до прикладу, 155-міліметрових, щоб продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з росією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі