ukenru
use-bilshe-amerikantsiv-zvinuvachuyut-trampa-u-shatdauni

Усе більше американців звинувачують Трампа у "шатдауні"

 • 11470 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Усе більше американців звинувачують президента США Дональда Трампа у триваючому вже 18 днів "шатдауні" - частковому припиненні роботи федерального уряду, у результаті якого без зарплати залишилися сотні тисяч держслужбовців. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Утім, більшість прихильників Республіканської партії підтримують рішення президента не підписувати законопроект про федеральний бюджет, якщо в ньому не буде рядка про виділення грошей на будівництво стіни на кордоні США з Мексикою. Це з'ясувалося у результаті соцопитування, проведеного Reuters/Ipsos минулого тижня.

Загальнонаціональне опитування проводилося з 1 по 7 січня. 51% респондентів вважають, що у ситуації, що виникла з "шатдауном", винен президент Трамп. Кількість таких людей зросла на 4% з моменту попереднього опитування, яке проводилося з 21 по 25 грудня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юристи Трампа шукають можливості для введення надзвичайного стану у США

Ще 32% опитаних звинувачують у "шатдауні" демократів-конгресменів, а 7% покладають вину на представників Республіканської партії у конгресі. Ці цифри практично не змінилися у порівнянні з попереднім опитуванням.

У результаті дослідження з'ясувалося, що 41% американців підтримує створення додаткових укріплень на південному кордоні - це на 12% менше у порівнянні з січнем 2015 року. При цьому кількість противників будівництва стіни на кордоні серед демократів зросла удвічі.

Лише 35% респондентів підтримують законопроект про бюджет, який передбачає виділення майже 6 млрд дол. на будівництво стіни. 25% опитаних підтримали рішення Трампа про припинення роботи уряду аж до того моменту, коли конгрес все-таки схвалить фінансування цієї ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп виступив зі зверненням до американської нації

Утім, прихильники Республіканської партії продовжують підтримувати Трампа. 77% опитаних республіканців заявили, що вони виступають за зміцнення кордону, 54% сказали, що вони підтримують Трампа в його рішенні продовжувати "шатдаун" аж до перемоги над демократами.

В опитуванні, яке проводилося на території всієї країни, взяли участь 2,203 людини, включаючи 722 республіканці і 867 демократів.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягти згоди щодо окремих пунктів державного бюджету і запобігти так званому "шатдауну". Тому з 22 грудня через технічний брак фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їхні співробітники відправлені у відпустку за свій рахунок. Через "шатдаун" 420 тис. чиновників в США залишилися без зарплати.

Українські Національні Новини

Новини Світу