ukenru
uryad-vnis-zmini-do-litsenziyi-pro-spetszasobi-dlya-znyattya-informatsiyi

Уряд вніс зміни до ліцензії про спецзасоби для зняття інформації

 • 9214 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Урядом внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов’язаної з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації. Про це УНН повідомляє з посиланням на текст опублікованої Постанови №28.

Зокрема мова йде про конкретизацію окремих положень Ліцензійних умов, що стосуються переліку документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії. Наприклад, відтепер слід вказувати перелік засобів та місць, що використовуватимуться для провадження господарської діяльності, пов’язаної з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів.

Також зміни стосуються кадрових, організаційних та технологічних вимог, що має удосконалення механізму контролю над обігом спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації, зменшить ризики від провадження зазначеного виду господарської діяльності. В документі розширюються права ліцензіата, зокрема, тепер він може залучити до постачання спецтехніки посередника.

В Уряді пояснили, що прийняття акта забезпечить виконання вимог Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності”, сприятиме вдосконаленню порядку ліцензування господарської діяльності, пов’язаної з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації, та дозволить усунути суперечності в законодавстві.

Як повідомляв УНН, раніше у Верховній Раді України зареєстрували третю постанову про скасування рішення Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" в частині зміни релігійними громадами підлеглості.

Українські Національні Новини

Політика