ukenru
uryad-virishiv-zaproponuvati-rnbo-novi-sanktsiyi-proti-rf

Уряд вирішив запропонувати РНБО нові санкції проти РФ

 • 8640 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Кабінет міністрів України внесе на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо розширення санкційного переліку підприємств. Відповідне рішення було схвалено сьогодні під час засідання уряду, передає УНН із посиланням на прес-службу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Чергові санкції стосуються низки юридичних осіб, залучених до процесу будівництва магістрального газопроводу "Краснодарський Край – Крим", незаконного видобутку вуглеводнів на захоплених українських родовищах, в тому числі, родовищах, що знаходяться в межах материкового шельфу України", - йдеться в повідомленні.

Вказано, що до санкційного списку потрапили 18 юридичних осіб, зареєстрованих на території Російської Федерації, та ще 6 – зареєстрованих на території тимчасово окупованого Криму.

Також до санкційного списку потрапили підприємства, які залучені до постачання матеріалів, обладнання та послуг заводу оборонно-промислового комплексу Російської Федерації "АТ "Завод Фіолент", що розташований на території тимчасово окупованого Криму. Серед них підприємства, які зареєстровані на території РФ, Китайської Народної Республіки, Республіки Туреччина та Боснії і Герцеговини.

"Такі дії з боку зазначених юридичних осіб сприяють легітимації незаконної окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя Російською Федерацією, а також створюють реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України", - вказали у МінТОТ.

Також у міністерстві зазначили, що запровадження санкцій до усіх причетних підприємств, задіяних до процесу будівництва магістрального газопроводу "Краснодарський Край – Крим" та незаконного видобутку вуглеводнів на захоплених українських родовищах створить підґрунтя для подальших дій з метою обмеження або припинення економічних відносин з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки.

"Запровадження санкцій до вказаного переліку юридичних осіб створить правові підстави для його розширення. В подальшому відповідні розпорядження буде винесене на розгляд Ради національної безпеки та оборони України", - зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії через її агресію щодо територіальної цілісності України.

Українські Національні Новини

Політика