ukenru
uryad-virishiv-zalishiti-subventsiyu-na-sotsialno-ekonomichniy-rozvitok-na-dogodu-nardepam

Уряд вирішив залишити субвенцію на соціально-економічний розвиток на догоду нардепам

 • 7405 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Уряд вирішив залишити на догоду народним депутатам субвенцію на соціально-економічний розвиток, яка буде діяти поряд із Державним фондом регіонального розвитку (ДФРР). Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації проекту Держбюджету-2020, передає кореспондент УНН.

"У проекті бюджету, який ми подавали у вересні, цієї статті видатків не було. Ми вважаємо, що цей інструмент не дуже ефективний - є більш вдалі, наприклад, ДФРР. Депутати вважають, що треба, щоб існував і один, і інший інструмент. І вони запропонували, щоб субвенції на соціально-економічний розвиток були більшими значно. Ми погодились, що цей інструмент залишиться, але в меншому розмірі, а ДФРР буде значно більшим", - зазначив Гончарук, відповідаючи на питання, чому уряд вирішив повернути субвенцію на соціально-економічний розвиток.

За його словами, уряд вирішив залишити обидва інструменти, які по-різному будуть працювати з коштами. Вони обидва будуть використовуватись для інвестицій в освіту, науку, інші соціально важливі об'єкти на місцях.

При цьому Прем'єр додав, що уряд буде слідкувати, щоб в жодному з цих інструментів не було проявів політичної корупції, прискіпливо стежачи за процедурами виділення коштів.

Нагадаємо, минулого місяця фракція "Слуга народу" викликала Прем'єр-міністра Олексія Гончарука на засідання фракції для пояснень щодо проекту Держбюджету-2020 у звязку із скандалом щодо розподілу коштів між округами.

Українські Національні Новини

Економіка