ukenru
uryad-virishiv-dokapitalizuvati-privatbank-na-9-8-mlrd-grn

Уряд вирішив докапіталізувати ПриватБанк на 9,8 млрд грн

 • 13376 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Урядом прийнято рішення продовжити додаткову капіталізацію ПАТ КБ "Приватбанк". Сума додаткової капіталізації складе 9,8 млрд гривень, передає УНН із посиланням на текст постанови КМУ №89 від 22 лютого 2017 року.

Як зазначено у постанові, 9,8 млрд грн - це залишок суми, передбаченої для капіталізації банку, яка не була здійснена у 2016 році в повному обсязі.

У Кабміні також нагадали, що капіталізація передбачалась на суму до 116,8 млрд. гривень, однак поповнення статутного капіталу банку у 2016 році відбулося на суму 107 млрд гривень. Збільшення статутного капіталу банку відбудеться шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, мністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що держава планує продати ПриватБанк.

Українські Національні Новини

Політика