ukenru
uryad-ugorschini-podast-zakonoproekt-pro-borotbu-z-koruptsiyeyu-schob-uniknuti-vtrati-finansuvannya-yes

Уряд Угорщини подасть законопроект про боротьбу з корупцією, щоб уникнути втрати фінансування ЄС

 • 107926 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Угорський уряд внесе до парламенту перший із кількох законопроектів про боротьбу з корупцією у понеділок. Будапешт намагається уникнути втрати мільярдів євро фінансування Європейського Союзу. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Раніше

У неділю виконавчий орган Європейського союзу рекомендував призупинити виділення коштів на суму 7,5 млрд євро через нездатність Угорщини боротися з корупцією та підтримувати верховенство закону.

Європейська комісія також встановила вимоги для Угорщини, щоб зберегти доступ до фінансування, включаючи нове законодавство, яке Угорщина одразу заявила, що виконуватиме.

Це перший подібний випадок у ЄС у рамках нової санкції, спрямованої на захист верховенства закону та боротьбу з корупцією.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан, який перебуває при владі з 2010 року, неодноразово конфліктував із Брюсселем через свою політику, яка розглядається як підрив демократії в країні.

Деталі

Офіційний представник уряду Золтан Ковач заявив, що уряд подасть до парламенту закон у понеділок та п'ятницю, "включаючи пропозиції щодо створення органу, який контролюватиме процедури державних закупівель ЄС".

Міністр розвитку Тібор Наврашич заявив, що Угорщина виконає всі 17 своїх зобов'язань перед Європейською комісією, щоб запобігти втраті будь-якого фінансування ЄС.

Додамо

Якщо Будапешт не отримає коштів ЄС, форинт, який цього року втратив 8%, майже напевно впаде ще більше, що ускладнить зусилля зі стримування інфляції і піддасть угорські активи ризику будь-якої негативної зміни світових настроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент заявив, що Угорщина більше не є "повною демократією"

Українські Національні Новини

Новини Світу