ukenru
uryad-sprostiv-otrimannya-pakunku-malyuka-ta-groshovoyi-kompensatsiyi

Уряд спростив отримання "пакунку малюка" та грошової компенсації

 • 19106 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Кабінет міністрів України спростив порядок отримання "пакунку малюка" та грошової компенсації. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

"Спрощуємо порядок отримання "пакунку малюка" та грошової компенсації. Тепер немає необхідності подавати довідки із закладу охорони здоров’я в разі неотримання "пакунку малюка". Нещодавно ми розширили функціонал єМалятко. Тож батьки новонароджених, які не отримали "пакунок малюка" у пологовому будинку або в управлінні соцзахисту населення за місцем проживання, зможуть отримати грошову компенсацію через Дію", — повідомив Шмигаль.

Деталі

Представник уряду в парламенті Тарас Мельничук додав, що зокрема:

• скасували необхідність подання довідки із закладу охорони здоров’я про неотримання "пакунку малюка" та довідки про неотримання "пакунку малюка" у разі звернення за його отриманням до відповідного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення;

• надали право на отримання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у разі народження дитини на тимчасово окупованій території України (за умови реєстрації місця проживання отримувача на підконтрольній території України або наявності статусу внутрішньо переміщеної особи).

Доповнення

Кабінет міністрів України у липні минулого року погодив старт ініціативи, за якою замість “пакунку малюка” батькам виплачували одноразову допомогу у розмірі 5 тис. грн. Проект було розроблено за власної ініціативи Міністерства соціальної політики України.

Однак суспільство ініціативу не підтримало. Зокрема, батьки виступили за повернення “пакунку малюка”.
Зрештою, Рада у вересні ухвалила законопроект про повернення “пакунку малюка”. У жовтні його підписав Президент.

Українські Національні Новини

Економіка