uryad-slovachchini-planuye-zaklasti-u-byudzhet-obmezhennya-tsin-na-energiyu

Уряд Словаччини планує закласти у бюджет обмеження цін на енергію

 • 119379 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Словаччина обмежить ціни на енергоносії для компаній у першому кварталі наступного року, щоб пом'якшити наслідки зростання рахунків, заявив у понеділок прем'єр-міністр Едуард Хегер. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Деталі

Уряд встановить обмеження на рівні 199 євро за мегават-годину електроенергії і 99 євро за газ, при цьому держава покриє 80% витрат вище за ці рівні, заявив Хегер на телевізійній пресконференції.

«Ми охопимо майже весь сектор компанії, залишивши тільки ті, які є надзвичайно енергоємними, які будуть розглядатися Міністерством економіки в індивідуальному порядку», - сказав Хегер.

«Допомога пов'язана із затвердженням державного бюджету на 2023 рік. Тому я думаю, що кожному депутату варто зняти свою політичну майку та схвалити її», - додав він.

Контекст

Уряд Хегера опинився у меншості у парламенті у вересні після того, як молодша коаліційна партія вийшла з парламенту внаслідок конфлікту з міністром фінансів Ігорем Матовичем, який очолює правлячу партію.

Уряд має провести голосуванням за бюджетний план на 2023 рік, але опозиція створює перешкоди і домагається дострокових виборів, які Хегер відкинув.

Проект бюджету на 2023 рік включає заходи підтримки на суму 3,5 млрд. євро, у тому числі обмеження цін на електроенергію для компаній. Обмеження має коштувати близько 500 мільйонів євро в першому кварталі, сказав Матович у понеділок.

Додамо

Лідери Євросоюзу минулого тижня не знайшли загального підходу щодо обмеження цін на газ.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Експорт зерна у жовтні перевищив 3 млн тонн

     • 1730985 переглядiв

    Іран заарештував десятьох агентів за роботу на Ізраїль

     • 119668 переглядiв