ukenru
uryad-skhvaliv-zakonoproyekt-pro-reyestratsiyu-ditey-z-tot-pri-otrimanni-pasporta-z-batkami

Уряд схвалив законопроєкт про реєстрацію дітей з ТОТ при отриманні паспорта з батьками

 • 201527 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт, згідно з яким дітей із тимчасово окупованих територій України (ТОТ) при отриманні паспорта пропонують реєструвати за фактичним місцем проживання батьків чи їхніх законних представників. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

Цитата

"Схвалено проєкт Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо зареєстрованого місця проживання неповнолітніх осіб на період тимчасової окупації російською федерацією території України". Законопроєктом, серед іншого, пропонується передбачити, що на період тимчасової окупації рф території України зареєстрованим місцем проживання неповнолітніх осіб слід вважати зареєстроване місце проживання їх батьків або інших законних представників чи одного з них, з ким проживає неповнолітня особа", - поінформував Мельничук.

Деталі

Ініціатором проєкту виступило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. На сайті відомства зазначено, що таким чином діти матимуть право на отримання довідки ВПО (внутрішньопереміщена особа), яка дозволить їм одержувати допомогу від держави.

Нагадаємо

Радниця-уповноважена Президента України Дар'я Герасимчук повідомила, що під час воєнного стану в Україні іноземці не мають права усиновлювати українських дітей.

Українські Національні Новини

Суспільство