ukenru
uryad-rozshiriv-prava-sotsinspektoriv

Уряд розширив права соцінспекторів

 • 14350 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Уряд прийняв постанову „Про внесення змін до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора”, яка дещо розширила права соціальних інспекторів, зокрема в частині контролю за правильністю надання тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає УНН.

"16 січня 2019 року прийнято постанову Кабінету міністрів України „Про внесення змін до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора”, розроблену на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 244-р, та з метою удосконалення порядку діяльності соціальних інспекторів", - зазначили в прес-службі Мінсоцполітики.

Зміни, зокрема, передбачають надання права уповноваженій особі місцевих рад об’єднаних територіальних громад складати та передавати до відповідного органу соціального захисту населення акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї для призначення (відновлення) державної соціальної допомоги або соціальних виплат.

Крім того, в КМУ доповнили перелік повноважень соціальних інспекторів щодо здійснення контролю за правильністю надання тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату. Також постанова уряду передбачає право головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора проводити вибіркові перевірки правильності складання уповноваженими особами місцевих рад об’єднаних територіальних громад актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, а також проводити заходи щодо повернення надміру виплачених коштів державної соціальної допомоги.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2019 року середній розмір пенсії українця становить 2 645 грн.

Українські Національні Новини

Політика