ukenru
uryad-prodovzhuye-pidgotovku-zakonoproektu-pro-obig-zemel-silskogospodarskogo-priznachennya

Уряд продовжує підготовку законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення

 • 12708 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Уряд продовжує займатись підготовкою законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення. Про це в ефірі програми "Свобода слова" заявив прем'єр-міністр Украіни Володимир Гройсман, повідомляє УНН.

"Ми займались і займаємось сьогодні підготовкою законопроекту про обіг земель. Насправді, завжди говорили в Україні про те -  буде мораторій чи ні. Я вважаю, що це є абсолютно неправильний підхід. Нам потрібно запропонувати модель обігу земель в інтересах українських громадян. Що пропонує уряд? Ніякого продажу жодного сантиметру української землі іноземцям, повна заборона. Друга позиція - заборона продажу української сільськогосподарської землі великим холдингам. Ми за те, щоб земельна реформа відбулась в інтересах українського фермерства", - заявив прем'єр.

Він також зазначив, що уряд наразі працює з фермерами та суспільством для того, щоб забезпечити якісне управління земельними ресурсами України.

"Ось це наш пріоритет! А просто зняти мораторій - це не мій шлях. Я таким шляхом іти не буду - щоб людей зробити бідними, ми на це не підемо. Важливо, щоб реформа була ефективною. Ми розуміємо як це потрібно зробити і готові нести за це відповідальність. Ми знаємо, який буде результат", - наголосив він.

Нагадаємо, нардеп від "Народного фронту" В. Єленський вважає, що той факт, що земля не є товаром – це комунізм.

Українські Національні Новини

Політика