ukenru
uryad-priynyav-postanovu-schodo-sotsialnoyi-dopomogi-dityam-sirotam

Уряд ухвалив постанову щодо соціальної допомоги дітям-сиротам

 • 12077 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Уряд врегулював питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за принципом „гроші ходять за дитиною”. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Уряд на засіданні 26 червня 2019 року прийняв постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом „гроші ходять за дитиною”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків”.

"Зазначений нормативний акт розроблено відповідно до частини другої статті 97 Бюджетного кодексу України з метою впорядкування механізму надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом „гроші ходять за дитиною”, оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримку малих групових будинків", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні за п’ять років батьки в акушерських стаціонарах відмовилися від 1801 дітей.

Українські Національні Новини

Політика