ukenru
uryad-pratsyuye-nad-stvorennya-mizhnarodnogo-tsentru-rozminuvannya

Уряд працює над створення Міжнародного центру розмінування

 • 122060 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Кабінет міністрів України уже розпочав роботу над створенням Міжнародного центру розмінування. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Кабінет Міністрів уже зараз почав роботу над створенням Міжнародного центру розмінування. Про це ми говорили із заступником Генсекретаря ООН, з лідерами європейських країн та з усіма нашими партнерами, які разом із нами відвідували Бучу й Бородянку", - повідомив Шмигаль.

Деталі

За його словами, процес повного знешкодження займе час, у певних областях це можуть бути місяці.

"Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з Міністерством внутрішніх справ та іншими міністерствами мають розробити багаторічну Державну протимінну стратегію. Така стратегія має включати не лише поетапний пошук і знешкодження вибухонебезпечних предметів, але також має охопити інші сфери – від навчань у школах до комунікаційних кампаній, які розповідатимуть, як виглядають ці предмети", - розповів Шмигаль.

Доповнення

Шмигаль повідомляв, що Кабмін почав реалізацію плану відновлення України. Перший етап стосується безпеки громадян. Тому піротехніки знешкодили уже понад 80 тисяч мін, снарядів та бомб.

Українські Національні Новини

Суспільство