ukenru
uryad-polschi-prikhovuye-dani-pro-naslidki-epidemiyi-achs-deputat

Уряд Польщі приховує дані про наслідки епідемії АЧС - депутат

 • 7844 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Депутат польської партії "Громадянська платформа" Дорота Нєдєля звинуватила уряд в приховуванні правдивих даних про наслідки епідемії АЧС в країні. Про це повідомляє міжрегіональна екологічна організація "Зелений фронт", передає УНН.

На її думку, кількість убитих через хворобу свиней зростає "зі швидкістю світла".

"Уряд приховує реальні дані про АЧС. Це велика проблема, одна з найбільших, але її взагалі не зачіпають", - заявила Нєдєля.

За оцінками депутата, втрати від епідемії АЧС величезні, а вірус досі поширюється в бік так званої "свинячої глибинки", тобто Лодзинського, Куявсько-Поморського та Великопольського воєводств, де знаходиться 67% всього поголів'я свиней в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні передумали знищувати безпритульних тварин через АЧС

Згідно з даними польського депутата, в 2015 році АЧС привела до смерті 57 свиней на 16 фермах, в 2016 їх було вже 3 тис. 327 на 129 фермах, а в 2017 - вже 8 тис. 57 тварин. У першому півріччі 2018 року було вбито 7 тис. 227 свиней.

Нєдєля закликала уряд надати, нарешті, концепцію боротьби з вірусом, захистити від його проникнення у ті регіони, де щільність поголов'я свиней досі висока.

За даними Головного ветеринарного лікаря Польщі, у 2018 році було зареєстровано 213 випадків АЧС серед домашніх свиней.

Як писав УНН, АЧС дісталася до Західної Європи. Два випадки зараження вірусом тварин були зафіксовані у вересні у бельгійській провінції Люксембург.

Також нагадаємо, що в Україні з початку року контролери зареєстрували вже понад 120 спалахів АЧС в різних регіонах країни.

На думку політика Сергія Тригубенка, українська влада не справляється із завданням протистояти поширенню хвороби, від чого фермери-свинарі зазнають мільйонних збитків вже третій рік поспіль.

Українські Національні Новини

Новини Світу