ukenru
uryad-pogodiv-zakonoproekt-schodo-vidpovidalnosti-viyskovosluzhbovtsiv-ta-politseyskikh-za-vchinennya-domashnogo-nasilstva

Кабмін погодив законопроект щодо відповідальності військовослужбовців та поліцейських за вчинення домашнього насильства

 • 15068 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Кабінет Міністрів схвалив для внесення до Верховної Ради законопроект щодо відповідальності військовослужбовців, поліцейських та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення домашнього насильства на загальних підставах. Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

"Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив для внесення до Верховної Ради законопроект щодо відповідальності військовослужбовців, поліцейських та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення домашнього насильства на загальних підставах", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають:

• притягнення військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, до відповідальності на загальних підставах за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі;

• приведення у відповідність до законодавства переліку осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів;

• розгляд справ про адміністративні правопорушення за статтею 1732 КУпАП без обов’язкової присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, якщо така особа була належним чином повідомлена, проте не з’явилась на судове засідання.

"Запропоновані зміни спрямовані на забезпечення належного реагування у разі вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі військовослужбовцями, поліцейськими та іншими особами, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, і посиленню відповідальності цих осіб за вчинення таких правопорушень", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, з початку року до Денісової надійшло понад 30 тисяч звернень щодо домашнього насильства.

Українські Національні Новини

Політика