ukenru
uryad-podav-na-rozglyad-vr-zakonoproekt-pro-suputnikovu-navigatsiyu

Уряд подав на розгляд ВР законопроект про супутникову навігацію

 • 10107 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Кабінет міністрів подав на розгляд парламенту проекту Закону України “Про державне регулювання у сфері супутникової навігації”, повідомляє УНН.

Метою документу є визначення правових, економічних, організаційних та фінансових засад діяльності органів державного управління та суб'єктів господарювання у сфері супутникової навігації в Україні та поліпшення засад державного регулювання у цій сфері.

Урядовці вважають, що в Україні, як і у всьому світі, все більшого поширення набуває практична діяльність суб'єктів господарювання щодо створення та забезпечення умов та безпосереднього використання та застосування інформації, отриманої від будь яких діючих глобальних навігаційних супутникових систем (далі – ГНСС) та їх функціональних доповнень для державних, суспільних, комерційних потреб в тому числі в інтересах оборони та безпеки держави. На даний час діяльність у сфері супутникової навігації в Україні законодавчо не врегульована.

Очікується, що документ, зокрема, дасть змогу забезпечити розвиток внутрішнього виробництва і ринку навігаційних інформаційних послуг в Україні, що сприятиме забезпеченню існуючих та створенню нових робочих місць і подальшого технологічного розвитку у наукоємних сферах діяльності. Окрім того, суспільство матиме можливості доступу до послуг та товарів гарантованої якості завдяки використанню сучасного вітчизняного обладнання та засобів супутникової навігації.

Нагадаємо, Концепцію "Про державне регулювання у сфері супутникової навігації" було схвалено ще 2013 року. 

Українські Національні Новини

Економіка