ukenru
uryad-peredav-magistralni-gazoprovodi-pid-upravlinnya-minfinu

Уряд передав "Магістральні газопроводи" під управління Мінфіну

 • 11708 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Кабінет міністрів передав управління корпоративними правами "Магістральних газопроводів України" від Міністерства енергетики та захисту довкілля до Міністерства фінансів. Про це повідомив голова "МГУ" Олександр Лісниченко на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Управління корпоративними правами АТ "МГУ" передано від Міністерство енергетики та захисту довкілля України до Міністерство фінансів України. Це важливий крок в виконанні Україною зовнішніх зобов’язань та обов’язковий базис для підписання наступної транзитної угоди. Тепер незалежність майбутнього оператора буде забезпечено після передачі корпоративних прав до АТ "МГУ". Над чим активно працюємо зараз", - зазначив Лісниченко.

За його словами, це рішення стало черговим кроком з виконання Дорожньої карти по відокремленню транспортної функції (анбандлінгу).

Нагадаємо, парламентарі під час пленарного засідання ухвалили за основу проект закону №2239-1 (альтернативний до №2239) про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу.

Українські Національні Новини

Політика