ukenru
uryad-ne-peresliduvatime-maliy-biznes-goncharuk

Уряд не переслідуватиме малий бізнес – Гончарук

 • 10900 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Уряд не притискатиме та не переслідуватиме представників малого бізнесу. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму відеоблозі, опублікованому у Facebook, повідомляє УНН.

"Український уряд точно не притискатиме і не переслідуватиме маленьких підприємців. В цьому не має сенсу навіть з точки зору адміністрування. Та й це неможливо насправді, тому що кожного загнати в якісь фіскальні рамки не можливо", - сказав Гончарук.

За його словами, уряд намагається боротися з великим бізнесом, який ховається за статусом підприємця.

"Ми насправді намагаємося припинити ситуацію, коли великий бізнес ховається за статусом підприємця. Коли є великі підприємства і замість того, аби нормально оформити людей на роботу , видавати нормальні чеки та нести відповідальність як фірма, як юридична особа вони ховаються за ФОПами. Тобто кожного працівника вони фактично оформлюють підприємцями, і це не правильно, це не правда. Брехати українській державі неправильно і таку поведінку ми точно толерувати не будемо", - сказав Гончарук.

Гончарук, зазначив, що "таким компаніям ми вже прямо сказали, що якщо вони розраховують на те щоб продовжувати таку неправильну модель поведінки то їм дійсно буде не комфортно".

"Так само буде з великими підприємствами, які виводять прибуток за кордон, які приховують свої ранні обороти, або які завозять контрабандою товар", - додав Гончарук.

Також Гончарук відповідаючи на питання про власне ставлення до законопроектів 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, що передбачає застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій, зазначив, що вони не ідеальні.

"Особисто мені там декілька речей також не подобаються. Але я виходжу з того, що на те, щоб привести ці всі маленькі огріхи до пуття у нас є ще мінімум рік. Ви знаєте прекрасно, що норми цього закону вступлять в силу не завтра. І за цей час, який у нас є, ми їх всіх виправимо, разом з експертами та представниками справжнього маленького "білого" бізнесу", - розповів Гончарук.

Нагадаємо, уряд не планує ініціювати збільшення податків. Про це сказав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в ефірі ток-шоу "Свобода слова".

Українські Національні Новини

Політика