ukenru
uryad-gotoviy-prositi-vr-pokraschiti-zakonodavstvo-dlya-rozvitku-legkoyi-promislovosti-v-groysman

Уряд готовий просити ВР покращити законодавство для розвитку легкої промисловості - В.Гройсман

 • 11828 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Кабінет міністрів готовий просити парламент удосконалити законодавство, щоб легка промисловість мала можливості для розвитку. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи з візитом у Чернігівській області, передає кореспондент УНН.

"Глибоко переконаний, що ми сьогодні маємо всі інструменти і якщо буде потрібно, попросимо підтримки парламенту для зміни законодавства для того, щоб дати можливість спокійно легкій промисловості в країні розвиватись", - сказав В.Гройсман.

З його слів, держава повинна створити умови для ввезення в Україну обладнання, потрібного для модернізації підприємств легкої промисловості. "Що стосується технічної модернізації (підприємств легкої промисловості - ред), то треба створити умови, щоб сучасне обладнання, яке не виробляється в Україні, змогли ввозити виробники і, зрозуміло, для них потрібно зробити особливі умови такого ввезення і ми зараз будемо це теж обговорювати".

Він також підкреслив, що перебуваючи вчора на аграрній виставці, підкреслював, що "нам важливо не тільки посіяти, не тільки зібрати зерно і продати, нам треба його переробити або у напівфабрикат, або на готовий продукт і завойовувати ринки інших країн".

Прем'єр нагадав, що в Україні створено офіс підтримки експорту, і Україна працюємо сьогодні з багатьма країнами щодо запровадження зони вільної торгівлі для збільшення обсягів експорту.

Нагадаємо, Україна і Ізраїль зацікавленні в підписанні ЗВТ до кінця року.

Українські Національні Новини

Економіка