ukenru
uruskiy-pro-prichini-aviakatastrofi-pid-chuguyevom-na-tekhnichni-nespravnosti-naklavsya-lyudskiy-faktor

Уруський про причини авіакатастрофи під Чугуєвом: на технічні несправності наклався людський фактор

 • 26758 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Закінчення процесу розшифрування “чорних скриньок” військового літака Ан-26, що зазнав катастрофи під Чугуєвом на Харківщині, очікується до кінця тижня, слідство розглядає декілька версій авіакатастрофи. Однак, стає зрозумілим, що на технічні несправності наклався людський фактор. Про це написав у Facebook голова урядової слідчої комісії, віце-прем’єр-міністр Олег Уруський, який 29 вересня працював на Харківщині, передає УНН.

“Робота над розшифруванням бортових самописців триває. Вони знаходяться в задовільному стані. Ними займаються авіаційні експерти. Закінчення процесу розшифрування очікується на цьому тижні. Слідство розглядає декілька різних версій авіакатастрофи. Тим не менш, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах”, — написав Уруський.

Він також повідомив, що "наразі проведено низку заходів, серед яких: призначення судово-медичних експертиз, виїмка документів щодо організації та проведення польотів, допит понад 40 осіб свідків катастрофи".

За його словами, на окремому майданчику на території військової частини А4104 вже відбувається збирання фюзеляжу літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи.

“Відвідав Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, фахівцями якого проводиться експертиза ДНК загиблих під час трагедії... На цей час в центрі вже здійснено забір зразків ДНК у членів сімей загиблих. Результати аналізів мають бути не менше ніж за два тижні”, — додав Уруський.

Окрім того, він відвідав В’ячеслава Золочевського — курсанта, який отримав поранення внаслідок катастрофи. Стан хлопця стабільний, він швидко йде на поправку. Наразі ним опікуються лікарі та психологи, вказав урядовець.

Нагадаємо, як заявляв віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський, 28 вересня авіаційними експертами під контролем Державного бюро розслідувань розпочато процес дешифрування бортових самописців військового літака Ан-26, який впав на Харківщині. Процес дешифрування мав тривати орієнтовно 3-5 дні.

Як повідомлялося раніше в УНН, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак і загорівся. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Українські Національні Новини

Суспільство