uriad-prypustyvsia-pomylok-kolyshnii-premier-ministr-borys-dzhonson-na-slukhanniakh-vybachyvsia-pered-simiamy-zhertv-covid

"Уряд припустився помилок": колишній прем'єр-міністр Борис Джонсон на слуханнях вибачився перед сім'ями жертв Covid

 • 32310 переглядiв

Колишній прем'єр-міністр Борис Джонсон вибачився за помилки уряду в боротьбі з COVID-19 під час розслідування, визнавши недооцінку кризи. Він висловив жаль з приводу числа загиблих від пандемії у Великій Британії.

Британський екс-прем'єр у Комітеті з розслідування коронавируса висловив жаль з приводу смертей у країні, спричинених пандемією COVID-19, а також зазначив, що його уряд припустився помилок. Про це пише УНН із посиланням на The Washington Post.

Деталі

Даючи свідчення під присягою під час громадського розслідування щодо COVID-19 у Великій Британії, Джонсон визнав, що його уряд "недооцінив масштаб і швидкість виклику", коли на початку 2020 року з Китаю почали надходити повідомлення про новий вірус. Екс-прем'єр зазначив, що "ми повинні були зрозуміти раніше", які серйозні наслідки матиме пандемія.

Немає сумнівів, що були допущені помилки

- сказав він.

Доповнення

Видання нагадує, що минулого тижня колишній міністр охорони здоров’я Мет Хенкок заявив під час розслідування, що він намагався підняти тривогу в уряді, заявивши, що тисячі життів можна було б врятувати, запровадивши карантин в країні на кілька тижнів раніше від кінцевої дати 23 березня 2020 року.

Довідка

У Сполученому Королівстві було запроваджено один із найтриваліших і найсуворіших локдаунів у Європі, а також один із найвищих на континенті показників смертності від COVID-19: вірус став причиною смерті понад 232 000 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка проаналізувала російські модифікації "шахедів"

Політика Джонсона

Дії Бориса Джонсона щодо коронавірусу піддавалась критиці. Серед іншого, кажуть, що він запитав, чи можна вбити вірус, подувши в ніс феном; також буцімто Джонсон сказав державному службовцю, що він скоріше побачить, як багато людей помре, ніж віддає наказ про повторний локдаун. Також досить відомим було викриття, що політик брав участь у вечірках разом із державними службовцями в період суворих обмежень контактів.

В результаті безпрецедентного тиску з боку уряду, Борис Джонсон у 2022 році залишив пост прем’єра Сполученого Королівства, а згодом, на тлі скандалу щодо вечірок під час локдауна, - залишив посаду депутата британського парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія запровадить санкції проти постачальників, які експортують військове обладнання до росії

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У рф підтвердили смерть Киви і відкрили справу

     • 33241 переглядiв