uriad-prodovzhyv-termin-identyfikatsii-pensioneriv-pereselentsiv

Уряд продовжив термін ідентифікації пенсіонерів-переселенців

 • 49282 переглядiв

Україна продовжує термін проходження фізичної верифікації пенсіонерами з числа ВПО до 31 березня 2024 року, що дозволить продовжити пенсійні виплати до моменту ідентифікації.

Кабінет міністрів продовжив до 31 березня 2024 року терміни фізичної перевірки пенсіонерів, які стали ВПО до повномасштабної війни. Про це з посиланням на Міністерство  соціальної політики України, передає УНН.

Деталі 

У Міністерстві підкреслюють, що норма фізичної ідентифікації для всіх отримувачів пенсій та соціальних виплат діє в Україні з 2004 р.

У разі відсутності міжнародної допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися – Жолнович28.12.23, 15:18

Вона необхідна для того, щоб перевірити, чи дійсно людина, яка отримує кошти від держави, є живою, і чи отримує виплату саме та особа, якій вони були призначені.

У звʼязку зі скасуванням карантину з 1 липня 2023 року, було відновлено норму щодо проходження такими пенсіонерами з числа ВПО ідентифікації для продовження отримання пенсій. Але для того, аби дати таким людям більше часу і можливостей для проходження ідентифікації, уряд продовжив строк для неї спочатку до 31 грудня 2024 року, а 27 грудня - ще, до 31 березня 2024 року

- резюмували у відомстві.

Доповнення

Зважаючи, що під час війни частина українців не можуть фізично відвідати відділення банку  чи відділення Пенсійного фонду, було значно розширено способи проходження  фізичної ідентифікації.

Наявні сьогодні інструменти дозволяють пройти її як віддалено, так і особисто відвідавши банківську установу чи ПФУ. Це означає, що пенсіонери зазначеної категорії мають час до цієї дати для проходження ідентифікації, протягом якого виплата пенсій продовжуватиметься. 

Визначений термін в 3 місяці необхідно використати, щоб пройти ідентифікацію зручним для себе способом, онлайн, офлайн чи за допомогою відеоконференції   

- пояснили в міністерстві.

У Мінсоцполітики пояснили, що у випадку непроходження ідентифікації – пенсія накопичуватиметься  на розрахунковому рахунку пенсіонера, до моменту  проходження ідентифікації.

Після проходження – уся сума пенсії перераховуватиметься на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

Це передбачено для того, щоб уникнути зловживань та ситуацій, коли коштами може скористатися інша людина, отримавши доступ до картки і ПІН-коду.

Нагадаємо

Міністр економіки України Юлія Свириденко повідомляла, що Україні, можливо, доведеться відкласти виплати державним службовцям і пенсійні виплати мільйонам своїх громадян, якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року.

В Україні збільшили компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО і ВПО з інвалідністю27.12.23, 21:59

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі