uriad-nimechchyny-zatverdyv-dodatkove-finansuvannia-na-2023-rik-dlia-zabezpechennia-kredytiv-shcho-vzhe-buly-vykorystani

Уряд Німеччини затвердив додаткове фінансування на 2023 рік, для забезпечення кредитів, що вже були використані

 • 31064 переглядiв

Уряд Німеччини затвердив додатковий бюджет на 2023 рік, за допомогою якого планує юридично забезпечити позики, які вже були використані для стримування цін на енергоносії, зокрема подолання енергетичної кризи внаслідок агресії росії проти України, та підтримки постраждалих від повені цього року.

Федеральний уряд Німеччини погодив додатковий бюджет, який призначено для юридичного забезпечення кредитів на суму близько 45 мільярдів євро, що були використані для стримування цін на енергоносії та підтримки постраждалих від повені. Крім того, федеральний уряд попросив Бундестаг ретроспективно визначити надзвичайну ситуацію на 2023 рік – з посиланням на "війну в Україні та пов’язаний з нею шок цін на енергоносії", який був "чітко помітний навіть у 2023 році".

Про це повідомляє УНН із посиланням на телеканал ZDF.

Деталі

Коаліція "Світлофор" хоче юридично забезпечити кредити, які вже були використані цього року для стримування цін на енергоносії та підтримки постраждалих від повені. Загальна сума становить близько 45 мільярдів євро. Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер пояснив, що додатковий бюджет спирається на рішення Федерального конституційного суду, а також зауважив, що його робота — "очистити повітря" перед обговоренням бюджету на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц назвав підтримку України серед шести найважливіших політичних питань

Передумовою для всього цього є те, що Бундестаг оголосить надзвичайний стан і таким чином призупинить боргове гальмо вчетверте поспіль. В останні роки парламент обумовлював це, спочатку коронакризою, а потім - наслідками війни росії проти України. Бундестаг має прийняти рішення до Різдва.

Доповнення

Бюджет на наступний рік також викликає суперечки. Провідні політики з СДПН і Зелених вимагають навіть тоді не дотримуватись боргового гальма. Коаліційний партнер FDP і лідери ХДС і ХСС це категорично відкидають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині спостерігається значне зниження рівня нелегальної імміграції

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль та ХАМАС продовжили перемир'я ще на два дні

     • 33861 переглядiв

    У російській тулі вночі безпілотник атакував оборонний завод

     • 35908 переглядiв