ukenru
upts-mp-zayavila-scho-tomos-dlya-ptsu-pidpisano-z-porushennyam-pravil

УПЦ МП заявила, що Томос для ПЦУ підписано з "порушенням правил"

 • 10338 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Підписання Томосу про автокефалію для Православної Церкви України відбулося з боку Константинопольського патріархату з "порушенням всіх фундаментальних канонічних церковних правил". Про це сказав глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) в суботу після того, як Патріарх Варфоломій підписав Томос для ПЦУ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Цей документ створений і підписаний з ігноруванням всіх фундаментальних канонічних правил, за якими живе не тільки наша церква, а й всі інші помісні церкви", - сказав він.

За словами Климента, Вселенський патріарх Варфоломій сьогодні "співслужив розкольникам".

"Згідно з апостольськими і святоотцівськими правилами, той, хто співслужить розкольникам, є сам тим, хто ухилився в розкол", - сказав архієпископ.

Раніше в суботу патріарх Варфоломій підписав в соборі Святого Георгія в Стамбулі Томос про автокефалію для ПЦУ.

Як повідомляв УНН, раніше у суботу українська делегація на чолі з Президентом прибула до Стамбула отримувати Томос від Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви України.

Нагадаємо, Порошенко та голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватимуть з візитом 5-6 січня 2019 року у Туреччині для отримання Томосу. Програмою візиту до Турецької Республіки (Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Парубія і Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Українські Національні Новини

Новини Світу