ukenru
upl-vistupila-iz-zayavoyu-stosovno-proyavu-rasizmu-u-matchi-shakhtar-dinamo

УПЛ виступила із заявою стосовно прояву расизму у матчі "Шахтар" – "Динамо"

 • 10694 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Українська Прем'єр-Ліга суворо засудила будь-які прояви расизму на стадіонах і поза ними та закликала до толерантності після інциденту, який відбувся в центральному протистоянні туру між "Шахтарем" та "Динамо" (1:0), повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу змагань.

"Останніми роками викорінення расизму, дискримінації та нетерпимості у футболі стало пріоритетним напрямком роботи УЄФА. Європейська футбольна спілка максимально використовує найширші платформи, щоб твердо заявити: "Ні расизму". УПЛ цілком солідарна з Європейською футбольною спілкою і категорично засуджує будь-які прояви расизму на стадіонах України і поза ними", - сказано у повідомленні УПЛ.

Також організація наголосила, що буде працювати над зміцненням діалогу між "Шахтарем" і "Динамо", та буде розслідувати дану справу у пріоритетному статусі. Крім того, УПЛ притягне до відповідальності всіх залучених осіб відповідно до чинного законодавства та правил.

Нагадаємо, що у поєдинку "Шахтар" – "Динамо" уболівальники "біло-синіх" почали скандувати расистські вигуки на адресу бразильських легіонерів "помаранчево-чорних". Як наслідок Тайсон був вилучений з поля за те, що продемонстрував середній палець у бік фанатів.

Українські Національні Новини

Спорт