upershe-z-2022-roku-zaes-perevela-vsi-reaktory-v-kholodnu-zupynku-mahate

Уперше з 2022 року: ЗАЕС перевела всі енергоблоки в "холодний зупин" - МАГАТЕ

 • 23498 переглядiв

Усі шість реакторних блоків Запорізької атомної електростанції вперше з кінця 2022 року перебувають у стані холодної зупинки, що підвищує загальну безпеку об'єкта, зазначають у Міжнародному агентстві з атомної енергії.

Усі шість реакторних блоків Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) наразі перебувають у холодній зупинці вперше з кінця 2022 року після того, як енергоблок 4 досяг цього робочого стану сьогодні рано вранці. Про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, передає УНН.

Деталі

Як зазначено в повідомленні МАГАТЕ, відповідно до планів ЗАЕС, про які раніше повідомляло агентство, у п'ятницю вранці станція приступила до переведення четвертого енергоблока з гарячого на холодний останов, і цей процес завершився сьогодні о 7:30 ранку. 

"Агентство продовжить уважно стежити за експлуатаційним станом Запорізької АЕС і надавати технічно життєздатні альтернативи в контексті швидких змін і викликів", - заявив генеральний директор Гроссі.

Додамо

У повідомленні зазначено, що ЗАЕС припинила виробляти електроенергію для національної мережі у вересні 2022 року, але з жовтня 2022 року принаймні один із шести енергоблоків перебував у режимі гарячої зупинки для забезпечення централізованого теплопостачання, а також технологічної пари для переробки рідких відходів на майданчику.

Нагадаємо

російські війська окупували місто Енергодар і розташовану поблизу нього Запорізьку АЕС на початку березня 2022 року.

Територія станції періодично зазнає обстрілів. Українська влада також заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки і дислокації своїх військовослужбовців.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі